DIŞ TİCARET YÖNETİMİ

SERTİFİKA PROGRAMI

1 MART – 26 MAYIS 2016

Programın Konuları
Türkiye’nin Sektörler İtibariyle Dış Ticaret Analizi, Uluslararası Pazarlama (Girişimcilik), Satış Sözleşmeleri, Dış Ticari İlişkilerde Rizikolar ve Uyuşmazlıkların Çözüm Yolları, Satış Sözleşmelerinde Türk Ticaret Kanunu ve Incoterms – 2010 Kurallarının Kullanımı, Dış Ticaret Mevzuatı (İhracat, İthalat), Ödeme Yöntemleri (Karşılıklı Ticaret ve Serbest Dövizle Ticaret, Akreditifli Ödemeler), Ulusal Kambiyo Mevzuatı, Dış Ticarette Finansman Teknikleri, Kur Riskleri ve Korunma Yolları, Standardizasyon, Gümrük Mevzuatı (Genel Hükümler, İhracat İşlemleri, İthalat İşlemleri, Özel Nitelikli İhracat ve İthalat İşlemleri), Yatırım Teşvik Mevzuatı, Belgeler (Ticari ve Resmi Belgeler, Taşıma ve Sigorta Belgeleri), Dış Ticaret İşlemlerinin Vergilendirilmesinde Usul ve Esaslar, Uygulamalı Grup Çalışması, Genel Değerlendirme.

Programın Süresi
78 Saat (Haftada 6 Saat)

Ders Programı
Salı 18:00 – 21:00
Perşembe 18:00 – 21:00

Kayıt

Kayıtlar şahsen, telefon, e-posta veya faks yoluyla kimlik bilgileri bildirilerek yapılabilir. Ücret katılımcı başına 1200 TL’dir (%8 KDV dahil) ve 4 taksitte ödenir. Program ücreti Vakıfbank Meşrutiyet Şubesi’nde bulunan 00158007260429262 numaralı hesaba herhangi bir Vakıfbank şubesinden yatırılıp dekontu SEDAM Müdürlüğü’ne teslim edilir.

Katılımcılar

Dış ticaretle uğraşan, uğraşmayı hedefleyen, işletmelerin yönetim kadrosu veya yönetici adayları ile kendisini dış ticaret konusunda yetiştirmek isteyen herkes katılabilir.

Çankaya Üniversitesi Balgat Kampusü

Çukurambar Mah. Öğretmenler Cad. No:14 06530 ANKARA